ADÜ 2023-2024 Akademik Yıl Açılış Töreni düzenlendi

ADÜ 2023-2024 Akademik Yıl Açılış Töreni düzenlendi ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 2023-2024 Akademik Yıl Açılış Törenine, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti 28.Dönem Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Aydın Valisi Yakup Canbolat, AK Parti MKYK Üyesi Umut Tuncer, Aydın İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ali Naci Aldemir, Aydın İl Emniyet...

ADÜ 2023-2024 Akademik Yıl Açılış Töreni düzenlendi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ADÜ 2023-2024 Akademik Yıl Açılış Töreni düzenlendi

ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 2023-2024 Akademik Yıl Açılış Törenine, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti 28.Dönem Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Aydın Valisi Yakup Canbolat, AK Parti MKYK Üyesi Umut Tuncer, Aydın İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ali Naci Aldemir, Aydın İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ile ADÜ Akademi kadrosu, AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten ile diğer siyasi parti temsilcileri, STK Temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

“BU AKADEMİK YILI BİR MİLAT OLARAK KABUL EDİYORUZ”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yöresel halk oyunları gösterisi düzenlendi. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ADÜ Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, göreve geldiği günden bu yana Aydın’da ve Ankara’da sanayi, ticaret ile meslek odalarının yanında olduklarını vurguladı. Rektör Kent, “STK’lar, özel sektör, kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerimizi güçlendirerek üniversite şehir entegrasyonunu sağlayıp, eğitim ve öğretimde aktif oyuncu olmayı hedefledik. Bunda önemli bir noktaya geldik. Ancak bunu geliştireceğiz. Tüm aktörlerin destek ve özverilerine ihtiyacımız olacak. Bu akademik yılı bir milat olarak kabul ediyoruz. Üniversitemizin Aydın’a ve ülkemiz yükseköğretimine en büyük katkıları sağlaması yönünde hiç bitmeyecek bir enerjiye ve sinerjiye sahip olduğunu biliyoruz. Yolumuz uzun ama hedefimiz net” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE OLMAK YOLUNDA BÜYÜK ADIMLARLA İLERLEMEMİZİ DEVAM ETTİRİYORUZ”

Daha sonra söz alan TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti 28.Dönem Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Türkiye’nin söz dinleyen değil, sözü dinlenen ülke olma yolunda büyük adımlarla ilerlediğini vurgulayarak, 100 yıldır verilen milli mücadelelerden söz etti. Türkiye’nin güvenliği için çevre ülkelerde konuşlanan terör örgütleri ile kararlı mücadeleler verildiğini belirten Akar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı vizyonuyla gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye’ye ulaşabilmek için gayret gösteriyoruz. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti, uluslararası ortamda özne haline gelmiştir. 3 kıtada etki alanımız var, diğer bütün dünyada da ilgi alanımız var. Nasıl ki, atalarımız yüzyıllarca yedi iklim, 3 kıtaya barışı, huzuru, istikrarı taşımışlarsa bu misyon tekerrür ediyor. Artık söz dinleyen değil, sözü dinlenen Türkiye olmak yolunda büyük adımlarla ilerlememizi devam ettiriyoruz. Uluslararası ortamda kendi görüşümüzü kişilikli politikalarla ortaya koyabiliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin geldiği nokta itibarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin misyonu gelişti, değişti. Kahraman Mehmetçik, Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı operasyonlarını yaptı, yapıyor. Ne için yapıyor? Ülkemizin bekası ve refahı için. Bizim herhangi bir şekilde ne tarihte ne de günümüzde emperyalist amaçlarımız olmamıştır. Tek derdimiz hudutlarımızın güvenliği. Giriş ve çıkışlar kontrol altında olsun. Bunun için çalışıyoruz. En ileri teknolojiyle hudutlarımız korunuyor. Bu nedenle 85 milyon tek vücut olmaya devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar’a hediye takdiminde bulunmasıyla tören son buldu.

ADÜ 2023-2024 Akademik Yıl Açılış Töreni düzenlendi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.